TUGA U SPLITU: U 55. godini preminuo čuveni hrvatski olimpijac i šampion bivše Jugoslavije…

U Splitu je u srijedu nakon duge i teške bolesti u 53. godini preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević.

  • Sport

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Vidošević je rođen 13. aprila 1968. godine u Splitu, a veslačku karijeru započeo je u Mornaru, iz kojeg prelazi u Gusar i kao "gusaraš" nastupa 1984. u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu, gdje je bio kormilar u dvojcu sa Zlatkom Celentom i Mirkom Ivančićem, koji je osvojio sedmo mjesto.

Prije odlaska u Los Angeles 1984., Celent i Ivančić, zajedno s kormilarem Vidoševićem, osvajaju prvo mjesto na prvenstvu Jugoslavije, koje je te godine održano u Beogradu, a na istom prvenstvu bio je i kormilar Gusarevog osmerca u sastavu: Mirko Ivančić, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš, Dragomir Ivandić, Ivica Amižić, Davor Siriščević, Boris Rušinović i Zoran Sučić, koji, također, suvereno postaje prvak države.

Tako je današnjim odlaskom Darija Vidoševića, nakon tragične smrti Zlatka Celenta, od povijesnog dvojca iz Los Angelesa ostao još samo Mirko Ivančić Kike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...