POSLODAVCI APELOVALI NA DELEGATE: Hoće li danas biti podrške za prolongiranje roka plaćanja PDV-a? Dodik poručio da će SNSD...

...podržati dvije od tri tačke.

  • Ekonomija

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas će, nakon više od tri mjeseca, održati sjednicu na kojoj će se po hitnom postupku razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, a koji je već usvojen u Predstavničkom domu PSBiH.

Udruženje poslodavaca FBiH pozvalo je u srijedu delegate Doma naroda da podrže izmjene koje se prvenstveno odnose na prolongiranje roka za plaćanje PDV-a sa 10. na 30. u mjesecu, što bi im dodatno olakšalo u vrijeme krize koja je nastupila, kada teško i naplaćuju svoje usluge i izdate fakture. 

Na dnevnom redu su i brojni izvještaji državnih institucija za 2017., 2018., informacije pojedinih institucija za 2019. godinu. Delegati će se izjašnjavati i o informaciji o radu Tužilaštva BiH za 2017. i 2018. godinu. 

Delegati će razmatrati i nekoliko sporazuma o ratifikaciji određenih projekata sa zaduženjem kod međunarodnih institucija. 

Nekoliko dana uoči ove sjednice, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je svojevrsnu blokadu rada Doma te je poručio da će delegati SNSD-a podržati "dvije od tri tačke".

S obzirom na većinu koju u Klubu Hrvata i Klubu Srba imaju HDZ BiH i SNSD, može se očekivati zajednička blokada ovog doma, odnosno neizglasavanje potrebnih odluka.  

(NAP)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...