PRECIZNO PITANJE ZA DAMIRA MAŠIĆA I SDP: Da li napadom na Novalića vraćate dugove poslovnim partnerima iz Širokog Brijega i HDZ-u!?

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Parlamentu FBiH smatra da Damir Mašić i SDP, umjesto pokretanja populističkih inicijativa, trebaju objasniti svoju uključenost u regionalnu aferu pranja novca pod kodnim imenom "Flajš".

  • Politika

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 1

- Mediji su obavili dokumente koji potvrđuju skandaloznu činjenicu. Firma bivšeg predsjednika HDZ-a Hrvatske otkupila je najveći dug SDP-a, a onda je objavljena još šokantnija informacija. Naime, uoči prošlih općih izbora SDP je imao 198.164 KM duga prema firmi "Promotiv" d. o. o. iz Širokog Brijega - navode iz SDA i pitaju:

- Kakve pare može jedna politička stranka dugovati firmi za autodizalice iz Širokog Brijega? Drugo ključno pitanje je – da li SDP napadom na premijera Fadila Novalića zapravo vraća dugove svojim poslovnim partnerima iz Širokog Brijega?

Iz Kluba SDA dodaju da "s obzirom na direktnu uključenost SDP-a u regionalnu aferu pranja novca i finansijske veze s firmom "Anaylicts experts" Ane Karamarko, protiv koje organi Republike Hrvatske već vode istragu, pozivaju Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da pokrene istražne radnje i ispita sumnjive poslove SDP-a BiH.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...