VOJIN MIJATOVIĆ POZIVA: "Tužilaštvo i SIPA trebaju uhapsiti Radovana Viškovića"

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović zatražio je od Tužilaštva Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu hapšenje Radovana Viškovića i svih ostalih uključenih u proces sporne nabavke po osnovu ranije podnesene krivične prijave.

  • Politika

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 1

Podsjećamo, GO SDP-a BiH Banja Luka podnio je ovu krivičnu prijavu još 29. aprila 2020. godine.

„Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da, na osnovu podnesene krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice, pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kao i v. d. direktora Instituta javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Zeljkovića, kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku.

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično delo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo, stoga, promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu“, naveo je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...