SAMI SEBI NAJVEĆI NEPRIJATELJI: Hrvatski turizam propada, a cijene ostale iste, ne biste vjerovali koliko za noćenje traže u pojedinim hotelima…

Bez obzira na to što mnoge zemlje pokušavaju da obnove svoj turizam davanjem ustupaka, hotelijeri u Hrvatskoj odlučili su da ne snize cijene noćenja.

  • Ekonomija

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 3

Ovo znači da je za hotele visoke kategorije cijena od 300 do čak 500 eura dnevno, a u apartmanima koji su više kategorije, cijene se kreću od 100 do 150 eura.

Pojedinci koji dolaze zbog ekonomskih interesa, mogu da uđu u zemlju. Na granici će se od takvih tražiti papir kao dokaz o poslovnom sastanku na teritoriji Hrvatske. Od turista se zahtijeva dokaz o potvrdi rezervacije bilo koje vrste smještaja.

Što se tiče mjera na plaži, na 100 kvadratnih metara može biti najviše 15 ljudi, a peškiri ne smiju da budu jedan do drugog. Osim toga, službenici će biti postavljeni na većim plažama. Oni će kontrolirati da li se turisti ponašaju propisno, ali će i da sprečavaju gužve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...