NJEMAČKA KANCELARKA MU ODGOVORILA: Angela Merkel odbila poziv Donalda Trumpa na samit G7, a poznat i razlog zašto...

Trump je organizirao skorašnji samit G7 u Camp Davidu nakon što je ranije ovog mjeseca naznačio da radije želi lični susret nego telekonferencijsku sjednicu.

  • Svijet

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 1

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije prihvatila poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa na skorašnji G7 samit "s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije", rekao je u subotu vladin glasnogovornik, prenosi HINA.

"Kancelarka zahvaljuje predsjedniku Trumpu na pozivu na samit G7 u Washingtonu potkraj juna. Danas, s obzirom na sveukupnu situaciju zbog pandemije, ne može obećati da će osobno učestvovati u Washingtonu", rekao je glasnogovornik.

Trump je organizirao skorašnji samit G7 u Camp Davidu nakon što je ranije ovog mjeseca naznačio da radije želi lični susret nego telekonferencijsku sjednicu.

Objava znači izmjenu odluke donesene u martu da se otkaže sastanak čelnika Velike Britanije, Kanade, Francuske, Japana, Italije i SAD-a.

Trump je samit prvotno planirao u svom privatnom golf resortu na Floridi. Nakon doživljenih kritika, promijenio je mjesto održavanja i odlučio da to bude Camp David pored Washingtona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...