PORUKA ČLANSTVU BRADE - FILOZOFA DAMIRA MAŠIĆA: "Nipošto članstvo i simpatizeri SDP-a da ne idu na proteste, da ne bi "POGURALI MASOVNOŠĆU HADŽIKADIĆA"!?

Jučerašnja protestna šetnja građana Sarajeva koji su se odazvali pozivu Mirsada Hadžikadića lidera Plaforme za progres bila je najmasovniji građanski skup koji je održan u posljednje vrijeme

  • Mini market

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 1

Iako organizirana bez ikakve medijske podrške i marketinške kampanje, šetnja centrom Sarajeva okupila je nekoliko hiljada građana koji su apluzom i glasnim odobravanjem pozdravili zahtjeve koje je pred vlasti u  Bosni Hercegovini postavio profesor Hadžikadić, kao što su nulta tolerancija na korupciju, usklađivanje plaća u javnom sektoru sa onim u realnom sektoru, revizija diploma svih dužnosnika...

Mirsadu Hadžikadiću su se na protestima pridružili lideri nekada vladajućih, a sada  opozicionih stranaka u Kantonu Sarajevo, Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković(NiP), Predrag Kojović (NS), te Ibrahim Hadžibajrić (NBL), koji su u svojim govorima obećali vladajućim strukturama "vrelo ljeto".

Jesu li prisutni stranački lideri doprinijeli masovnosti i općenito izuzetno pozitivnom dojmu kojeg je ostavio jučerašnji skup i poruke koje su sa njega upućene, ili su se  samo "prišlepali" vrijednom  i upornom Banjalučaninu, američkom profesoru  Mirsadu Hadžikadiću i na neki način mu "ukrali miting"?!

Da protesti koje je skromno  najavljivala i strpljivo organizirala  Platforma za progres nerviraju vladajuće stranke, moglo se vidjeti u njegovom ignoriranju u medijima koji su pod njihovom kontrolom. Tako su SDA-ovski portali i njihovi botovi jučerašnje okupljanje opozicije nazvali "Yutel koalicijom". Međutim, Hadžikadićev poziv građanima Sarajeva nije obradovao ni neke opozicione stranke, pa je tako SDP-ov portal Prvasmjena com. njegov politički projekat nazvao "Platforma za podjele", optužujući  ga da je glasovima koje je dobio u borbi za člana Predsjedništva pomogao Šefiku Džaferoviću da pobijedi SDP-ovog kandidata Denisa Bećirevića.

A na špekulacije da je protestna šetnja bila tako masovna i uspješna zahvaljujući prisustvu opozicionih lidera i njihovih pristalica, najbolji je odgovor dao Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo. Dopisujući se sa jednom članicom SDP-a BiH  (Belmom Kapo), ogovarajući na njeno pitanje treba li se pridružiti protestnoj šetnji, bivši federalni ministar obrazovanja i nauke(!?), najbliži suradnik predsjednika SDP-a Nermina Nikšića piše: "Sad sam pričao sa njim (vjerovatno s Nikšićem). Samo predsjednici stranaka idu, nipošto članovi i simpatizeri. Što je i logično...Da mi ne guramo masovnošću Hadžikadića".

Da, gotovo je nemoguće pedvidjeti u kakav bi se masovni skup pretvorila masovna šetnja da su joj kojim slučajem organizirano pristupili simpatizeri, a pogotovo članovi SDP-a BiH iz Sarajeva. Ova stranka koja je godinama bila najjača, ili druga po snazi u Kantonu Sarajevo, na prošlim  izborima, vođena mudrom glavom, "abuhamza"  bradom  i čvrstom rukom Damira Mašića i drugova, pala je na ponižavajuće četvrto mjesto, sa pišljivih 10-ak hiljada glasova "simpatizera i članova".

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...