VELIKO POJAČANJE ZA BH. SELEKCIJU: Bivši hrvatski reprezentativac nastupat će za BiH

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac 27-godišnji Korčulanin Dinko Šegedin odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije BiH.

  • Sport

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Šegedin je još u februaru ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama, pišu hrvatski mediji.

Šegedin je učestvovao na svjetskim i evropskim takmičenjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima.

Trenutno je u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...