DODIK U PANICI ZBOG AFERE GODINE: Tajni sastanak u Milićima otkriva ko je, zapravo, savjetnik u Predsjedništvu BiH…

Preksinoć su se u Milićima sastali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac Slaven Ristić, dobavljač famoznog šatora zvanog pokretna bolnica.

  • Politika

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Sastanak je održan u hotelu u Milićima, oko 21 sat, a tema razgovora bila je kako izaći iz afere s kriminalnom nabavkom šatora, prikriti tragove kriminala, poravnati međusobno račune i sanirati štetu koja je napravljena, piše na svom blogu narodni poaslanik Nebojša Vukanović.

Vukanović najavljuje kako će jedno od narednih pitanja upućeno entitetskom premijeru biti i tema razgovora sa „prijateljem“, kako je Radovan Višković javno na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske nazvao Slavena Ristića, te kako će zatražiti da se objave sva dokumentaciju i detalji kupovine šatora te da se kaže ko će nadoknaditi gotovo pola miliona maraka troškova avionskog prijevoza.

Narodni poslanik Vukanović i dalje čeka da Slaven Ristić i Mićo Mićić odgovore na pitanje gdje su završila 1,4 miliona maraka koja su prikupljena za nabavku respiratora za Opštu bolnicu "Sveti vračevi" u Bijeljini, koliko je kupljeno respiratora i da li su i kada isporučeni.

Pitanje svih pitanja je i da li je Slaven Ristić savjetnik Milorada Dodika. Iako se na web-stranici Predsjedništva BiH ne vodi na spisku savjetnika, Ristić se nedavno, 24. februara 2020. godine na skupu u Vijetnamu, predstavljao kao „asistent predsjednika“ Bosne i Hercegovine. Iako se na engleskom riječ „advisor“ koristi za funkciju savjetnika, bilo bi dobro da Ristić i Dodik pojasne detalje saradnje i na koju je to funkciju Dodik imenovao svog prijatelja i saradnika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...