GOOGLE UZBUĐEN ZBOG ANDROIDA 11: No, "trenutno nije vrijeme za proslavu"

Tehnološki div jednostavno je zaključio da ljudima u SAD-u u ovom trenutku nije baš previše stalo do noviteta vezanih uz mobilne operativne sisteme.

  • HiTec

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Google je 3. juna planirao predstaviti karakteristike nadolazećeg Androida 11, ali čini se da se predomislio. Tehnološka kompanija na Twitteru je objavila da je "jako uzbuđena oko novog Androida 11, ali trenutno nije vrijeme za proslavu". Google kaže da ćemo o novom Androidu 11 saznati više uskoro, ali nije naveo tačan datum, piše Tportal.

Mada Google nije nigdje napisao, razlog za odgodu događaja je prilično jasan. Objava dolazi uoči protesta diljem SAD-a. Protesta koji su, podsjećamo, reakcija na ubistvo Georgea Floyda iz Minnesote. Protesti su se brzo proširili diljem SAD-a, međutim za sobom su poveli i veliki broj manje pohvalnih stvari, poput uništenja, pljačke i nasilja.

Okrug Bay, područje na kojem se nalazi Googleovo sjedište, ujedno je i jedno od žarišta nereda. Gledano s praktične strane, Google je shvatio da je malo ljudi zainteresirano za novu verziju Androida, dok je s ljudske strane cijeli potez jednostavno "ispravna stvar za učiniti", komentirao je The Verge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...