ČOVIĆ SE TRESE OD STRAHA: Financijska policija ušla u trag tokovima novca iz Aluminija

Krajem marta HNS je najavio kako se mostarski Aluminij vraća kao glavna privredna karika, a lider ove organizacije Dragan Čović početkom aprila ustvrdio kako slijedi potpuno novi koncept.

  • Ekonomija

  • 01. Jun. 2020  

  • 4

No prije toga svjetlo dana će ipak ugledati izvještaj o poslovanju “Aluminija“ kojeg je sačinila federalna Financijska policija. Financijska policija je, prema navodima u medijima, ušla u trag tokovima novca u ugašenoj fabrici.

Naime, pripadnici Finansijske policije u augustu prošle godine započeli su s kompletnim češljanjem poslovanja ovog posrnulog giganta koji je lani zbog enormnih dugova obustavio proizvodnju i otpustio radnike.

Zaključci bit će poslani prema Vladi FBiH, koja je zbog duga većeg od 400 milijuna KM i tražila ulazak Financijske policije i Porezne uprave. Razlog je, između ostalog, bio i taj što Vlada nije imala na raspolaganju sva izvješća o poslovanju, prenio je Avaz.

Financijska policija je obavila kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula prošle godine, kada je i ugašena proizvodnja.

Osim toga, Financijska policija će uskoro završiti i izvješće o poslovanju firmi koje su povezane s Aluminijem i dostaviti, također, Vladi na uvid. Radi se o firmama od kojih je ranije kupovana električna energija. Usporedo s tim, ova financijska institucija će vrlo brzo, čim dovrši dokumentaciju, izvještaj nadležnom tužilaštvu o mogućem kriminalu.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...