O NJEMU BRUJI NJEMAČKA: Pogledajte golčinu bivšeg igrača Dinama u visokoj pobjedi Leipziga…

U posljednjoj utakmici 29. kola njemačkog prvenstva Leipzig je na gostovanju kod Kolna slavio sa 4:2, a gol za pobjedničku ekipu zabio je bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo.

  • Sport

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Poveli su domaćini u sedmoj minuti golom Jhona Cordobe, ali u 20. minuti Patrik Schick zabija izjednačujući gol za Leipzig. Christopher Nkunku povećava vodstvo Leipziga u 38. minuti na 2:1, a u drugom poluvremenu u 50. minuti Timo Werner podiže na 3:1 za Leipzig. Anthony Modeste smanjuje na 3:2 pogotkom u 55. minuti, ali onda dvije minute kasnije Olmo zabija svoj prvi gol u Bundesligi za konačan rezultat 4:2. Olmo je igrao do 78. minute.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Leipzig se vratio na treće mjesto na tabeli sa 58 bodova, dva manje od drugoplasirane Borussije Dortmund i dva više od Borussije Mönchengladbach i Bayer Leverkusena, koji su na četvrtom i petom mjestu. Koeln je nastavio niz slabih rezultata i, nakon 15. poraza, zauzima 11. mjesto sa 34 boda.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...