TRUMP POTPUNO IZBEZUMLJEN: „Pregazit će vas. Izgledat ćete kao gomila budala…“

Predsjednik SAD-a Donald Trump u ponedjeljak je od guvernera saveznih država zatražio da se snažnije obračunavaju sa protestima zbog smrti Georgea Floyda koji su u više velikih američkih gradova izmaknuli nadzoru.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Protesti, koji su uglavnom mirni tokom dana, a noću postaju nasilni uz palež, pljačkanje i sukobe sa policijom, izbili su zbog smrti 46-godišnjeg crnca Georgea Floyda u Minneapolisu, kojemu je policajac pri hapšenju stiskao vrat koljenom gotovo devet minuta.

„Morate dominirati, ako nemate kontrolu, gubite vrijeme. Pregazit će vas. Izgledat ćete kao gomila budala“, Trump je rekao guvernerima različitih zemalja u videokonferenciji koja se odvijala iza zatvorenih vrata, prema audiosnimci koju je objavio CNN.

„To je pokret, ako ga ne ugasite, postajat će sve gori i gori“, rekao je ljutito predsjednik SAD-a. „Jedino je uspješan onda kad ste slabi, a većina vas je slaba.“

Trump je rekao Walzu da je Minnesota, gdje je Floyd umro, predmet „ismijavanja po cijelom svijetu“ zbog toga što nije odgovorila dovoljno agresivno tokom prve noći protesta, javlja CNN.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...