TESTIRANO 419 UZORAKA U POSLJEDNJA 24 SATA: Novi slučajevi zaraze u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu

U FBiH u protekla 24 sata testirano je 419 uzoraka. Zabilježena su tri nova pozitivna slučaja na Covid-19.

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

Na području Federacije BiH do sada je testirano 37.915 uzoraka. Covid-19 potvrđen je kod ukupno 1.085 osoba. Zaključno s današnjim danom, oporavila su se 942 pacijenta. Trenutno su aktivna 104 slučaja oboljelih od Covida-19 u FBiH. Zabilježeno je ukupno 39 smrtnih slučajeva.

"Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora! Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih!", poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...