NJEMAČKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA PODRŽAO PROTESTE U SAD-u: "Demonstracije protiv rasizma su razumljive i..."

Smrt Georgea Floyda nazvao je "groznom i šokantnom" i zatražio razjašnjenje njegove nasilne smrti.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas podržao je proteste širom SAD-a zbog ubistva Afroamerikanca tokom brutalnog policijskog privođenja i zbog šireg problema sistemskog rasizma, javlja novinska agencija HINA.

"Protesti protiv rasizma su razumljivi i više nego legitimni. Nadam se da oni neće više biti nasilni, ali se još više nadam da će utjecati na stanje u SAD-u", rekao je Maas novinarima nakon susreta s ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom.

Smrt Georgea Floyda nazvao je "groznom i šokantnom" i zatražio razjašnjenje njegove nasilne smrti.

Napad na novinare

Maas je zatražio i istragu o napadu na televizijsku ekipu "Deutsche Wellea" u Minneapolisu.

"Svako nasilje prema novinarima se mora ne samo kritizirati nego konsekventno istražiti i razjasniti kako bi novinarke i novinari bili zaštićeni prilikom obavljanja svog posla", rekao je Maas.

"Deutsche Welle" objavio je da je televizijska ekipa napadnuta gumenim mecima dok je izvještavala sa protesta u Minneapolisu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...