NOVINAR AVAZA ZA ČOVIĆEVU HERCEG BOSANSKU TELEVIZIJU: „Novalić više ne može voditi Vladu Federacije BiH“!

O aktuelnim temama, kao što je afera „Respiratori“ i ostavka ministra Radončića, raspravljalo se u emisiji „Iz prve ruke“ mostarske Televizije „Herceg Bosne“.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2020  

  • 1

Uz lidera HDZ-a 1990 Iliju Cvitanovića, sudjelovao je i jedan od ključnih komentatora „Dnevnog avaza“, Fadil Mandal. Na izravno pitanje voditelja može li aktuelni federalni premijer, Fadil Novalić, nakon izrečenih mjera zabrane voditi Vladu Federacije BiH, Mandal je odgovorio odrečno.

Advokatica Fadila Novalića, Vasvija Vidović, izjavila je jučer da aktuelni premijer može nastaviti voditi sjednicu Vlade.

Kada su u pitanju svjedoci, nije donesena mjera zabrane obavljanja dužnosti i donesena je mjera zabrane sastajanja i kontaktiranja u vezi sa samim predmetom – izjavila je Vidović.

To u praksi znači da će premijer Novalić moći kontaktirati i sastajati se sa njegovom zamjenicom i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević, koja je svjedok u ovom predmetu.

- On normalno može obnašati svoju funkciju – dodala je Vidović.

U nastavku pogledajte stavove Fadila Mandala, koji su u osnovi podudarni sa stavovima njegovog šefa, Fahrudina Radončića.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...