PROCURILA NOVA ZAPALJIVA SNIMKA: "Upucajte te ku**ine sinove, PREGAZITE IH"! (VIDEO)

Više od sedmicu dana u SAD-u traju nemiri zbog ubistva crnca Georgea Floyda. Bijeli policajac Derek Chauvin pritiskao mu je koljenom vrat gotovo devet minuta dok Floyd nije izdahnuo.

  • Svijet

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Nezavisna autopsija, koju je zatražila Floydova obitelj, pokazala je da se muškarac ugušio.

Ubistvo Afroamerikanca Georgea Floyda izazvalo je proteste i izvan Sjedinjenih Država, od Amsterdama do Nairobija koji su ukazali na problem rasizma i u tim gradovima.

Američki gradovi se pripremaju za potencijalne nove nemire nakon Trumpovih prijetnji za primjenom veće sile.

Nova audiosnimka koju je objavio TMZ, a koja prenosi navodni razgovor policajaca New Yorka o demonstrantima koji su blokirali ulice grada, mogla bi dodatno raspaliti proteste.

alt

Na snimci se navodno čuje kako policajci svojim kolegama govore da pucaju i gaze po demonstrantima.

- Upucajte te ku**ine sinove, pregazite ih, čulo se na policijskom skeneru, ali nije jasno je li to glas policajca ili nekoga ko je ukrao radio.

Dok su demonstranti marširali u Brooklynu, moglo se čuti na skeneru nekoga ko zove i opisuje situaciju, a drugi glas traži od policajca: Upucajte te ku**ine sinove.

Kasnije iste večeri, na skeneru su se čuli policajci kako govore da su okruženi demonstrantima na križanju ulica Albany i Dean u Crown Heightsu. Glas na skeneru odgovara: 'Pregazite ih'.

alt

Policija istražuje navode o grubim komentarima njihovih službenika, a ukoliko je zaista riječ o razgovoru između policajaca, ovakvi istupi dodatno će razjariti demonstrante.

Ipak, kako s TMaznajeZ, tokom zadnjeg vala nasilja, nekoliko policijskih skenera je nestalo, pa postoji mogućnost da rečenice koje su se čule na skeneru ne dolaze od policajaca. Snimku možete poslušati OVDJE.

(Jutarnji list / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...