DODIK I ČOVIĆ UHVAĆENI NA DJELU: HDZ BiH odblokirao pare od MMF-a nakon sjednice Narodne skupštine RS-a…

Dugo su vremena HDZ i ministar finansija u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda blokirali raspodjelu sredstava MMF-a, koja su prijeko potrebna izvršnoj vlasti u BiH, prije svega Vladi Republike Srpske.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 1

Na taj način su opstruirali da bude operativno nešto više od 333 miliona eura, koje je Međunarodni monetarni fond uplatio na račun Centalne banke BiH kao kreditnu pomoć zbog posljedica pandemije. Poslije duže blokade i zatezanja, sredstva su jučer deblokirana, prebačena entitetskim i kantonalnim vladama.

Zanimljivo je da je deblokada HDZ-a i Bevande uslijedila samo dan poslije posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je vladajuća većina, predvođena SNSD-om, odbacila Rezoluciju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u osudi blajburške mise, piše na svom blogu narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Vrlo je izvjesno da su Čović i HDZ ucijenili Dodika, kome gori pod nogama, jer je budžet RS-a prazan i pred kolapsom, da Narodna skupština Republike Srpske odbaci Rezoluciju o osudi NDH i pokuša spriječiti da se ona pošalje u Evropski parlament pa da poslije toga sredstva MMF-a budu operativna.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...