PRVI AUTOBUS JUTROS OTIŠAO PREMA ULCINJU: Od naredne sedmice otvaraju se i linije prema Austriji, Njemačkoj, Francuskoj...

S Autobuske stanice Sarajevo jutros je otišao prvi autobus za Crnu Goru, Ulcinj, što je, ujedno, i prva međunarodna autobuska linija koja se uspostavlja s ovom državom nakon više mjeseci prekida.

  • Ekonomija

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

Autobusi za Ulcinj saobraćat će iz Sarajeva četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom u 7 ujutro, a iz Ulcinja u 5:30 sati istim danima.

Za ponedjeljak, 8. juna, iz Sarajeva je, nakon dva i po mjeseca prekida, najavljena i uspostava ponovnog autobuskog saobraćaja za Beograd. Od naredne sedmice, tačnije od četvrtka, iz Sarajeva se uspostavlja i autobuski saobraćaj za Njemačku. Tako će prvi autobusi iz Sarajeva za Bremen krenuti 11. juna u 17 sati, a povratak iz Bremena je 13. juna u 6 sati.

Nakon toga, novi polasci za Bremen planirani su za 18. juni u istim terminima, piše Hayat.ba.

Polasci iz Sarajeva za Frankfurt također su planirani za 11. i 13. juni u 17 sati. Autobusi iz Frankfurta za Sarajevo kretat će 13. i 15. juna u 12 sati.

Polasci autobusa iz Sarajeva za Hamburg planirani su za 13. juni i 16. juni u 17 sati. Povratak iz Hamburga planiran je za 16. i 19. juni u 6 sati.

Od 11. juna otvaraju se i prve autobuske linije za Austriju. Prvi polazak iz Sarajeva za Beč planiran je 11. i potom 14. juna u 8 sati.

Prvi polazak autobusa za Pariz iz Sarajeva je 12. juna u 9 sati, a povratak iz Pariza 14. juna u 15 sati.

Naime, u skladu sa mjerama Federalnog kriznog štaba, u autobusu sa 50 mjesta može se voziti najviše 25, a u onome od 57 mjesta 28 putnika.

Također, korištenje maski sve vrijeme nužno je tokom putovanja autobusom. U zavisnosti od dužine putovanja, prijevoznici će regulirati način korištenja pauza s obzirom na to da je zbog nošenja maski dodatno otežano disanje. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...