PRVI ČETNIK SRBIJE U TV DUELU SA IVICOM DAČIĆEM: Šešelj pozvao Srbe da ne idu na ljetovanje izvan Srbije, a ministru vanjskih poslova poželio da…

"Treba da se štede pare, da se troše u Srbiji", rekao je Šešelj u duelu sa predsednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem na TV Pink.

  • Regija

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 2

On je apelovao da svi građani ljetuju u Srbiji, ali je rekao kako on to ne može da im naredi, kao što nije ni za zabranu za ljetovanje u inostranstvu, ali jeste za to da svi državni funkcioneri ljetuju u Srbiji.

Šešelj je poručio da „SRS nikad neće izdati srpske nacionalne interese, ali da će podržati svaki patriotski potez vladajuće koalicije, jer nisu opozicija Srbiji, nego vlasti“.

Dačić je rekao da građani Srbije treba da idu na ljetovanje tamo gdje ih žele, vole i poštuju.

On je napomenuo da, dok je bio premijer, prije Aleksandra Vučića, nikad nije išao na ljetovanje i da je to poznata stvar, jer se radi „o pitanju shvatanja odgovornosti i funkcije koju obavljaju“.

Lider SPS-a je rekao da „stranaka ima milion, a Srbija je samo jedna“, a Šešelj je poželio Dačiću i socijalistima „da pređu cenzus“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...