VELIKO PRIZNANJE ZA BIVŠEG REPREZENTATIVCA BiH: Hasan Salihamidžić ulazi u Upravu Bayerna

Salihamidžić tvrdi da se u njegovom djelovanju nakon 1. jula, kada će i zvanično postati član Uprave najtrofejnijeg njemačkog kluba, ništa neće promijeniti.

  • Sport

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH, dobio je veliko priznanje izborom u Upravu njemačkog velikana, minhenskog Bayerna, u kojem je proveo i veliki dio igračke karijere. U razgovoru za klupsku internet-stranicu Salihamidžić, koji ulazi u Upravu 1. jula, istaknuo je da je fudbalsko tržište prije pandemije koronavirusa postalo apsurdno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije ulaska u Upravu, u kojoj će biti direktor za sport, Salihamidžić je tri godine bio sportski direktor Bayerna, a tu funkciju će nastavljati obavljati i u budućnosti.

“Nikome nije potrebna kristalna kugla da predvidi da će naše društvo, a time i svi klubovi, biti podvrgnuti ozbiljnom testu u kratkom i srednjem roku. Rad na izgradnji tima uvijek je zahtijevan i bez koronavirusa. Moramo razmišljati kreativnije“, istaknuo je na početku Salihamidžić i dodao:

“Tržište je postalo apsurdno prije koronavirusa. Mogu govoriti samo u ime Bayerna i reći da smo uvijek postupali razumno. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Način na koji gledamo fudbal, finansijski principi koje slijedimo i kako želimo djelovati na tržištu neće se promijeniti. A uvijek postoje razne mogućnosti u doba krize.“

Salihamidžić tvrdi da se u njegovom djelovanju nakon 1. jula, kada će i zvanično postati član Uprave najtrofejnijeg njemačkog kluba, ništa neće promijeniti.

“Prva faza mog trogodišnjeg perioda kao sportskog direktora oblikovana je tako što sam se morao upoznati s načinom na koji klub funkcioniše. Tada smo počeli da se poboljšavamo i mijenjamo stvari. Moja oblast odgovornosti rasla je iz godine u godinu. Prvi tim, mladi, planiranje tima, sva podrška timovima, skauting, tržište fudbalera, razvoj analitičkih podataka. Čast mi je biti u Upravi sada, ali ništa se kod mene neće promijeniti na novoj poziciji iz operativne perspektive“, naglasio je 43-godišnji Salihamidžić.

Rođeni Jablaničanin profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1995. godine u Hamburger SV-u. Tri godine kasnije je prešao u Bayern, za koji je nastupao devet sezona, tokom kojih je osvojio šest titula šampiona i po četiri pehara Kupa i Liga kupa Njemačke. Najveći domet ostvario je 2001. godine, kada je s Bayernom postao evropski, a zatim i svjetski klupski šampion. Briljantnu karijeru nastavio je u Juventusu da bi se 2012. godine, poslije četiri sezone u Italiji, vratio u Njemačku, tačnije u Wolfsburg, u kojem je i okončao igračku karijeru. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 42 utakmice i postigao šest golova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...