MIRE, ČOČE: Pjanić je u ovom listu postao Crnogorac...

Juventus i Barcelona već odavno pregovaraju oko transfera Miralema Pjanića, koji bi ovog ljeta trebao da preseli na "Nou Camp", pa je pomalo postalo i dosadno, no...

  • Sport

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Katalonski list "Diario Sport" piše danas da je 30. juni krajnji rok za realizaciju transfera i ukoliko do tada dvije strane ne pronađu zajednički jezik, posao će propasti, piše Mondo.

Navodno, Juventus insistira na tome da Pjanić bude razmijenjen isključivo za Arthura Mela, igrača kojeg voli trener "Stare dame" Maurizio Sarri. Brazilac bi "bjankonerima" bio jako važan fudbaler koji bi dobio istaknuto mjesto u torinskoj ekipi. Međutim, kako prenosi spomenuti list, on želi da ostane u katalonskom klubu, a s obzirom da Juve ne želi nijednog drugog fudbalera Barce, transfer je ozbiljno doveden u pitanje.

Ipak, ono što je posebno upada u oči je Pjanićeva nacionalnost prema katalonskom listu - reprezentativac Bosne i Hercegovine je vjerovatno nepažnjom ili neznanjem "prekršten" u Crnogorca. "El Montenegrino (Crnogorac) je ključni igrač za Barcu i za sportski sektor i za trenera Quiquea Setiena, koji ga vidi kao startera na sredini terena zajedno sa Sergiom Busquetsom i Frenkiejem de Jongom", naveo je katalonski sportski dnevnik.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...