NIŽU SE REAKCIJE NA PRESUDU THOMPSONU ZA ZDS: "Ona je skandalozna, protivna zakonima i Ustavu i ne može opstati''

Nižu se reakcije na odluku Visokog prekršajnog suda kako Thompsonov poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi "Bojna Čavoglave" nije prekršaj.

  • Regija

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Lavina reakcija nastala je nakon odluke Visokog prekršajnog suda da poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj, prenosi Dnevnik.hr.

Uskoro će se oglasiti i Ustavni sud, koji je prije ovoga imao četiri presude o neustavnosti poklika "Za dom spremni".

Po jučerašnjoj odluci Visokog prekršajnog suda, pozdrav se ne smije izvikivati, ali se smije pjevati. Tu je i odluka Vladine komisije da se ''Za dom spremni'' smije koristiti u komemoracijama pripadnika HOS-a. Tri različite institucije i tri različite odluke.

SDP: Skandalozna presuda

''Presuda je skandalozna. Ona je protivna zakonima i Ustavu RH. Protivna je temeljnim vrijednostima našeg Ustava. Ona je protivna i odlukama prethodnih prekršajnih sudova i Ustavnog suda koji su potvrdili čak i Europski sud za ljudska prava.

Prema tome, ona ne može opstati kao takva. U tom kontekstu, ovo je stvarno jedna lijepa slika koja nam dočarava koliko je politizirano hrvatsko pravosuđe, jer suci sude više po svom političkom opredijeljenu, a manje po zakonu i Ustavu ili sude pod političkim pritiskom.

Stoga SDP očekuje od nove državne odvjetnice da podnese zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu kako bi se ova presuda anulirala'', poručio je SDP-ov Josip Klisović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...