PITANJE KOJE SVI POSTAVLJAMO: Kada ćemo moći slobodno putovati Europom?

Povjerenica za unutrašnje poslove Ylva Johansson izjavila je u petak kako očekuje da će se ograničenja na unutrašnjim granicama EU-a ukinuti do kraja juna, a da bi se početkom jula mogla početi ukidati ograničenja za ulazak u EU iz trećih zemalja.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

"Vjerujem da ćemo se do konca juna vratiti punom funkcioniranju šengenskog prostora i slobodnom kretanju građana", rekla je Johansson na konferenciji za novinare nakon videokonferencije ministara unutrašnjih poslova zemalja članica.

Što se tiče drugog izazova, otvaranja vanjskih granica EU-a, povjerenica kaže da bi se to moglo dogoditi početkom jula.

Trenutno je ulazak iz trećih država u EU ograničen samo na nužna putovanja i ta odluka država članica vrijedi do 15. juna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...