IAKO SU PROGLASILI KRAJ EPIDEMIJE: Slovenija zabilježila najveći broj novih dnevnih infekcija u nekoliko zadnjih sedmica

U Sloveniji je u zadnja 24 sata testiranjem 715 osoba potvrđeno pet novih zaraza koronavirusom, što je najveći broj novih dnevnih infekcija u zadnjih nekoliko sedmica.

  • Regija

  • 06. Jun. 2020  

  • 0

Koronavirusom je u svijetu zaraženo više od 6,8 miliona ljudi, a preminulo je skoro 400.000.

Najviše je oboljelih u SAD-u (1,9 miliona), Brazilu (646.000) te Rusiji (449.000). U svijetu se ukupno oporavilo više od 3,3 miliona ljudi.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata testiranjem 715 osoba potvrđeno pet novih zaraza koronavirusom, što je najveći broj novih dnevnih infekcija u zadnjih nekoliko sedmica.

Riječ je o četiri zaražene osobe u mjestu Jesenice i jednom slučaju u Ljubljani, objavila je slovenska vlada.

Kako prenose slovenski mediji, u tim slučajevima riječ je o "importiranju" virusa iz inozemstva, ili zarazi slovenskih državljana koji su boravili u inozemstvu, a svi kontakti s oboljelima koji su utvrđeni stavljeni su u karantenu i pod epidemiološki nadzor.

Balkan ne miruje, u posljednja 24 sata u Sjevernoj Makedoniji od koronavirusa preminulo je dvoje ljudi, a čak je 177 novozaraženih.

Preminule osobe su iz glavnog grada Skoplja i Kumanova, grada na sjeveru zemlje, u blizini granice sa Srbijom i Kosovom.

Od 177 novozaraženih, njih je 105 iz Skoplja, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Sjeverne Makedonije.

U Sjevernoj Makedoniji dosad je COVID-19 zaraženo 2.790 ljudi, a 149 ih je preminulo, govore posljednje statistike.

Imamo li mi u Bosni i Hercegovini razloga za brigu, s obzirom na informacije iz nama bližeg regiona?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...