KORISTI DVA BROJA MOBILNE TELEFONIJE: Čavarin ured potrošio 10.000 maraka na telefoniranje

Uvidom u dokumentaciju, navode revizori, konstatirano je da predsjednik FBiH koristi dva broja mobilne telefonije te da ima pravo na neograničeno korištenje mobilnog telefona.

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2020  11. Jun. 2020

  • 4

Ured predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare potrošio je tokom 2019. godine 10.505 maraka za mobilnu telefoniju, utvrdili su revizori.

Kako piše u nedavno objavljenom revizorskom izvještaju, izdaci za komunikaciju i komunalne usluge Ureda predsjednika FBiH iskazani su u iznosu od 15.958 KM, a osim na mobilnu telefoniju, izdvojeno je i 2.419 KM za fiksnu telefoniju, kao i 1.237 KM za internet.

Uvidom u dokumentaciju, navode revizori, konstatirano je da predsjednik FBiH koristi dva broja mobilne telefonije te da ima pravo na neograničeno korištenje mobilnog telefona. Treći broj, pak, služi za potrebe Ureda.

Također, deset zaposlenika ima pravo na korištenje mobilnog telefona za koji su unutrašnjim aktom utvrđena ograničenja.

Unutrašnjim aktom regulirano je da će prekoračene iznose troškova fiksnih telefona snositi zaposlenici Ureda predsjednika FBiH, ali nije utvrđeno ko i na koji način vodi evidenciju i prati potrošnju fiksnih telefona na nivou Ureda i zaposlenika, te ko ima pravo na utrošak mobilnog interneta i do kojeg iznosa.

''Uvidom u dokumentaciju uvjerili smo se da prekoračenja za troškove mobilnih telefona snose zaposlenici'', piše u revizorskom izvještaju. Ured potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović potrošio je nešto manje novca na telefoniranje.

''lzdaci za komunikaciju i komunalne usluge iskazani su u iznosu od 13.591 KM, a najvećim dijelom odnose se na izdatke za mobilnu telefoniju (7.534 KM), izdatke za fiksnu telefoniju (2.342 KM) i izdatke za internet (1.518) KM'', navodi se.

Pravo na upotrebu i visina odobrenih troškova, tvrde revizori, uređeno je unutrašnjim aktom, u skladu s kojim 12 zaposlenika ima pravo na mobilni telefon prema utvrđenim ograničenjima, dok potpredsjednica FBiH ima pravo neograničenog korištenja mobilnog telefona.

Oko 380 marka manje od potpredsjednice na mobilni telefon troši Ured potpredsjednika FBiH Milana Dunovića.

Izdaci za komunikaciju i komunalne usluge u njegovom uredu iskazani su u iznosu 10.996 maraka, a najvećim dijelom se odnose na izdatke za mobilnu telefoniju 7.153 KM i fiksnu telefoniju 1.349 KM. Potpredsjednik, također, ima pravo na neograničeno korištenje mobilnog telefona.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...