PUTIN LIKUJE: "Neredi pokazali duboku unutrašnju krizu u Americi"

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da su neredi u SAD pokazali duboku unutrašnju krizu u toj zemlji i da je problem američkog političkog sistema u tome što se stranački interesi stavljaju iznad interesa naroda.

  • Svijet

  • 14. Jun. 2020  

  • 1

Putin je konstatovao da je kriza u Americi prisutna od kako je predsjednik Donald Trump došao na vlast.

"Kada je on pobijedio na izborima, i njegova pobjeda bila je apsolutna očigledna i demokratska, poražena strana izmišljala je različite priče i afere samo da dovede u pitanje njegov legitimitet", pojasnio je Putin.

Putin je rekao da obično pokušava da pažljivo komentariše ili da uopšte ne komentariše ono što se događa u drugim zemljama.

"Čini mi se da je osnovni problem u SAD to da su interesi određene političke grupe uvijek iznad interesa cijelog društva i naroda", rekao je Putin, prenio je TASS.

Masovni protesti izbili su širom SAD nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda prilikom privođenja u državi Minesota 25. maja.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...