"CRNO VINO, CRNE OČI, SVE JE CRNO...": Odlazak pjevača iz Srbije kojeg sigurno znate po ovom hitu (VIDEO)

Pripada legendama narodne muzike s ovih prostora.

  • Estrada

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 0

Nakon duge i teške bolesti, srbijanski pjevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini.

"Jeste, preminuo je, dugo je bolovao od karcinoma, godinu dana, i otišao je. Preminuo je u Čačku", izjavila je njegova kolegica s estrade Snežana Đurišić.

Dobrivoje Topalović pjevanjem se počeo baviti u jednom kulturno-umjetničkom društvu u Čačku, a prvu ploču, nazvanu “Kad bi znala koliko te želim”, snimio je 1968. godine.

Tokom višedecenijske karijere snimio je 26 singl-ploča i 16 studijskih albuma.

Prekretnica u njegovoj karijeri bila je pjesma “Ej, da mi je”, koju je snimio 1981. godine.

Dobitnik je Estradne nagrade Srbije (1983), Nagrade za životno djelo na Festivalu “Moravski biseri” (2014), Plakete “Zlatna lira” za izuzetna vokalna ostvarenja (2015), Nagrade za životno djelo Saveza estradno-muzičkih umjetnika Srbije (2017).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...