FIKRET HODŽIĆ ODAHNUO: Sud BiH odobrio “Srebrenoj malini” da plati PDV za ostalih 20 respiratora...

Sud BiH odobrio je zahtjev kompanije “Srebrena malina” za plaćanje oko 265 hiljada KM PDV-a za preostalih dvadeset respiratora uvezenih iz Kine, potvrdila je za BHRT Adna Dobojlić, advokatica Fikreta Hodžića, vlasnike “Srebrene maline”.

  • Hronika

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Oni stoje u skladištu na Aerodromu Sarajevo u sklopu carinske uprave već dvije sedmice.

Ranije je zbog istrage račun ove firme bio blokiran zbog sporne nabavke respiratora u iznosu od 10,5 miliona KM, i to je razlog zbog kojeg do sada nisu mogli uplatiti ostatak PDV-a.

"Srebrena malina" platila je PDV za prvih 80 respiratora u iznosu nešto većem od milion KM.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH, osim Fikreta Hodžića, u ovom slučaju sumnjiči i Fadila Novalića, premijera Federacije BiH, i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite, za više krivičnih djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...