TOTALNA POMETNJA U SDP-u: Vojin Mijatović traži izlazak na lokalne izbore u Sarajevu bez Konakovićevog NiP-a

Od saradnje SDP-a BiH i NiP-a na lokalnim izborima, izgleda, neće biti ništa. Izmjena naziva ulica i ustanova u KS, a prije svih ime Mustafe Busuladžića, po kojem u Sarajevu ime nose jedna škola i jedna ulica, posvađalo je ove dvije stranke do te mjere da član Predsjedništva SDP-a BiH Vojin Mijatović javno traži da ova stranka samostalno ide na lokalne izbore.

  • Mini market

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 1

Facebook status Vojina Mijatovića prenosimo u integralnoj verziji:

- Odnos NIP-a i Konakovića spram SDP-ove inicijative u vezi promena naziva ulica u Sarajevu koje nose imena po fašistima u stvari pokazuje sav apsurd BiH politike

- Da li je moguća saradnja i koalicija sa onima koji veličaju i brane fašiste? Tehnički jeste, ideološki i suštinski pa drugarice i drugovi nije, valja pogledati u oči 110 godina tradicije kojom se ponosimo!!!

- Možemo izgubiti izbore, možemo izgubiti vlast, možemo praviti i greške, ali ako izgubimo ideju, ako izgubimo esenciju onda se postavlja pitanje čemu sve?

- Fašizam je fašizam, nema manji ili veći, jer onda ni Dodikov ni Draganov ni Bakirov fašizam nije sporan, nismo mi ti koji imamo kantar za merenje fašizma, mi samo možemo odabrati teži put koji znači borba protiv fašizma ili promeniti svoje svetonazore a onda je isto Dodik,Bakir, Dragan, Dino....

- Na kraju ni Dodik ni Bakir ni Dragan ni Dino ne bi politički postojali da im to mi nismo dozvolili ni u Banja Luci, ni u Sarajevu, ni u Mostaru.

- Možda grešim ali me na to obavezuje činjenica da su mi ustaše ubile pradedu Simeona u Banja Luci, te danas oni koji nespretno pokušavaju sačuvati sećanje na iste zločince nikako ne mogu biti budućnost ove zemlje!!!

- Možda je ovo drugarice i drugovi poslednji signal da SDP u Sarajevu treba ići sam na lokalnim izborima, jer ako nije onda može i u Banja Luci sa Dodikom. Mi naravno nećemo sa Dodikom u Banja Luci pa šta god da je cena, a vi vidite šta ćete u Sarajevu vi se pitate, u Tuzli nikad nismo ni imali dilemu crvena je i ponosna!!! 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...