VIŠKOVIĆ OPTIMISTIČNO NAJAVLJUJE: "Nova bolnica najveći projekt u regiji od nastanka RS-a"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zvorniku da je potpisivanje ugovora o gradnji i opremanju novog objekta bolnice najveći projekt u ovoj regiji od stvaranja Republike Srpske.

  • Politika

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

"Sedam lokalnih zajednica koje se prostiru na više od 2.000 kvadratnih kilometara, sa 120.000 stanovnika, zaslužuje da ima bolju medicinsku njegu nego do sada, kao i bolje uslove i kapacitete. Bolnica Zvornik sa svojih 208 kreveta, koje je imala do sada, nije mogla da zadovolji sve te potrebe. Gradnja novog bolničkog bloka i rehabilitacija i sanacija postojećeg dijela svrstaće Bolnicu Zvornik rame uz rame sa svim ostalim bolnicama u Republici Srpskoj koje je postojeća vlast u zadnjih deset i više godina izgradila", istaknuo je Višković.

Nakon potpisivanja Sporazuma o obezbjeđenju dijela finansijskih sredstava i načinu finansiranja Projekta "Gradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta JZU Bolnica" te Ugovora o gradnji i opremanju novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta ove zdravstvene ustanove, premijer Republike Srpske naglasio je da je ovo veliki dan za Zvornik, regiju Birač, ali i Vladu Republike Srpske.

On je izrazio zahvalnost Zvorniku i gradskoj vlasti za pomoć u realizaciji projekta gradnje novog objekta bolnice rješavanjem imovinskopravnih odnosa.

Višković je pojasnio da je grad vršio kupovinu određenih privatnih stambenih objekata da bi se proširio plato za gradnju bolnice sa pripadajućim parkingom, naglasivši da Zvornik i regija Birač zaslužuju da imaju modernu zdravstvenu ustanovu.

On je izvođaču radova poželio uspjeh u radu i da što prije završi gradnju ovog objekta kako bi on što prije bio predat na upotrebu stanovnicima ove regije.

Višković je izjavio novinarima u Zvorniku da se danas često zaboravlja podatak da je aktuelna vlast u Republici Srpskoj u posljednjih deset i više godina uložila skoro milijardu maraka u gradnju novih objekata, nabavku opreme i svega što je potrebno zdravstvenom sektoru.

"Što se tiče samog dugovanja u zdravstvenom sektoru, moram da istaknem činjenicu da smo mi od 1. januara ove godine obezbijedili dovoljno sredstava da više nema akumuliranja obaveza. Sve zdravstvene ustanove su dovedene u poziciju da ispunjavaju svoje obaveze i od 1. januara više nijedna zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj nije isplaćivala platu a da nije uplatila poreze i doprinose", naglasio je premijer Republike Srpske.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...