SUKOB U RUKOVODSTVU NAŠE STRANKE ZBOG KOALICIJE S KONAKOVIĆEM: Sabina Ćudić PROTIV, Predrag Kojović ZA

Da su glasanje na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo o izmjeni naziva i ulica te izvještaj State Departmenta koji negativno tretira lidera NiP-a, izazvali pravu malu pometnju u redovima četvorke, a prije svega u redovima SDP-a i Naše stranke, posvjedočila je ovih dana urgencija člana sarajevskog Kantonalnog odbora SDP-a Ognjena Minića, koji je od predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Damira Mašića zatražio raspisivanje unutarpartijskog referenduma o nastupu SDP-a s NiP-om na lokalnim izborima.

  • Mini market

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 2

Iako se u javnosti čini da je spomenuti slučaj izazvao tek uznemirenje u SDP-u, naš portal doznaje da je s tim u vezi dramatično i u Našoj stranci. Ulje na vatru unutarstranačkih disonantnih tonova dodao je i jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić, koji je javno prozvao predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića.

Govoreći o šutnji predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića i koalicije koju njegova stranka ima s NiP-om, Mustafić je kazao da ne može podržati Kojovićevu nekonzistentnost.

- Ne znam razloge za šutnju (Kojovića), ali želim istaći da je moja pozicija kao građanina vrlo jasna. Mogu da razumijem određene kombinacije na lokalnim nivoima gdje se stranke udružuju kada je u pitanju osvajanje načelničkih mandata. Ali, sigurno ne mogu podržati, a još manje razumjeti, neprincipijelnost i nekonzistentnost po ovim pitanjima, koja me direktno određuju kao glasača - istaknuo je Mustafić.

"Slobodna Bosna" iz izvora bliskih Našoj stranci doznaje da je u rukovodstvu Naše stranke, nakon posljednjih dešavanja, na sceni otvoreni sukob zbog koalicije s Konakovićem.

Naš portal je još tokom prošlog mjeseca pisao o neslaganju u rukovodstvu Naše stranke o kandidatu za načelnika općine Centar te da je Sabina Ćudić izrazila otvoreno neslaganje s kandidaturom Srđana Madića kao kandidata Naše stranke za Općinu Centar (Sarajevo), kojeg podržavaju predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i predsjednik stranke Narod i pravda, koji, nije tajna, održavaju bliske kontakte.

Međutim, kako saznajemo, Sabina Ćudić protivi se približavanju Narodu i pravdi, što, uprkos javnim kritikama građanskih intelektualaca, poput Mustafića, potencira Predrag Kojović.

Ćudić je, govore izvori "Slobodne Bosne", svjesna kako je NiP potpuno ideološki suprotan Našoj stranci i kako saradnja s desnicom uništava kredibilitet Naše stranke.

S druge strane, Kojović vjeruje Konakoviću i prati njegove instrukcije uprkos tome što Naša stranka nikad nije bila dalja od svojih načela, dok samo članstvo nije spremno nastaviti trpjeti napade zbog odluka koje NiP donosi.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...