EKSPERT ZA VJEŠTAČKU INTELIGENCIJU PONUDIO RJEŠENJE: Evo kako bi u stvarnom životu izgledali ljudi s čuvenih umjetničkih djela

Denis Shiryaev, ekspert za vještačku inteligenciju, oživio je ljude s čuvenih remek-djela.

  • HiTec

  • 21. Jun. 2020  21. Jun. 2020

  • 0

Shiryaev je ovu tehnologiju već koristio da restaurira stare snimke iz New Yorka. Ovog puta ju je upotrijebio za eksperiment svojevrsnog „oživljavanja“ ljudi sa slika klasičnog slikarstva.

U videu možete videti Leonardovu Mona LizuVermerovu Djevojku sa bisernom minđušom i druge likove sa čuvenih slika, kako se pomjeraju baš kao pravi ljudi. Realističnost njihovih pokreta, naravno, nije savršena, ali i dalje nam pruža potencijalan odgovor na pitanje: Kako su stvarno izgledali modeli koji su pozirali za slavne slikare?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...