GORDANI TADIĆ I DALJE ŽIVOT VISI O KONCU: Zbog glupe fotomontaže Tadićka otvorila predmet o prijetnji smrću i zadužila Odjel za Terorizam da pronađe "teroristu"!?

Sjeća li se više iko navodne "strašne prijetnje smrću" upućene Gordani Tadić, Glavnoj tužiteljici Tužiteljsva BiH? Sjećate li se uznemirujućih izjava tadašnjeg ministra sigurnosti Fahrudina Radončića, kao i alarmirajućih upozorenja hrvatskih dužnosnika svih kalibara? Pamti li iko žurne reakcije sigurnosnih agencija i obećanja da će počinitelj tog teško kaznenog djela biti pravovremeno lociran i primjereno kažnjen.

  • Mini market

  • 22. Jun. 2020  

  • 13

Nakon nekoliko dana pokazalo se da je cijela priča smiješna, nedolična i svjesno iskonstruirana i insrumenalizirana. Objavljen je (prvo na portalu "SB") sadržaj "prijetnji" upućenih tužiteljici Tadić, iz kojeg se vidjelo da nikakve prijetnje, a pogotovo smrtne nije bilo, nego da se radi o primitvnoj fotomontaži, neduhovitom vrijeđanju preko društvenih mreža. Nikakvu prijetnju u objavljenoj fotomontaži nisu prepoznali ni administraori "Facebooka" koji su odbili zahtjev nadležnih iz Bosne i Hercegovine da se sporni sadržaj ukloni.

No, kada se činilo da je ovaj skandal zaboravljen i da su se svi koji su se upetljali u njega barem malo postidjeli sigurnosne i moralne panike koju su podigli oko jednog idiotskog grafičkog sadržaja na društvenim mrežama, stižu informacije da Gordana Tadić, i dalje ubijeđena da joj smrtna opasnost i dalje visi nad glavom, ne odustaje. Na njen zahtjev, u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine "otvoren je predmet" u povodu objavljivanja fotomontaže na kojoj je, "kobajagi" Glavnoj tužiteljici "prijećeno smrću".

Da bi pravosudna farsa bila kompletna spis je predat u nadležnost Odjela za tererorizam i njegovog šefa tužitelja Ćazima Hasanpašića. Prema informacijama, već je upućen zahtjev nadležnim agencijama da pronađu IP adresu autora ove besmislene fotomontaže!? Krivično djelo za koje ga se tereti je "prijetnja".

(S. B.)

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...