BHANSA TRAŽI POMOĆ: A direktor DAVORIN PRIMORAC troši novac na opremanje ureda, fitnes sprave i rođačke ugovore

Štedljivi direktor Primorac odlučio je da “opremi i dekoriše” svoj ured.

  • Ekonomija

  • 23. Jun. 2020  24. Jun. 2020

  • 2

Direktor BHANSA-e Davorin Primorac u intervju za Fenu požalio se kako su “gubici s kojima se susreću avio prijevoznici, pružatelji usluga u zračnoj plovidbi i aerodromi bez presedana u dosadašnjoj historiji”. Najavio je kreditna zaduženja, traženje pomoći od državnih institucija i smanjenje rashoda za 23 miliona maraka, piše Žurnal.

Kako je štedio Davorin Primorac, dok su se “pružatelji usluga u zračnoj plovidbi susretali sa gubicima bez presedana”, najbolje pokazuje činjenica da je raspisao tender za nabavku hotelskog smještaja za potrebe Agencije vrijedan 425 hiljada KM.

Osim toga, štedljivi direktor Primorac odlučio je da “opremi i dekoriše” svoj ured. Direktnim sporazumom direktor BHANSA-e od Društva hrvatskih likovnih umjetnika kupio je umjetničke slike vrijedne 7.020 maraka. U isto vrijeme odlučio je da je neophodno da BHANSA u ovako “teškoj situaciji” ima opremljenu salu za rekreaciju. Tako je za nabavku fitness opreme za salu za rekreaciju izdvojeno 19,5 hiljada maraka bez PDV-a. Kupovao je i mobilne uređaje za oko 6.000 KM. Samo stalak za novine plaćen je 200 KM. Za usluge medija od početka godine izdvojeno je više od osam hiljada maraka.

Polovinom maja BHANSA nabavila je i sistema za distribuciju i prikaz tačnog vremena u sjedištima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. Samo jedna ponuda bila je prihvatljiva za direktora Primorca. Posao vrijedan 289 hiljada maraka bez PDV-a dodijeljen je firmi Katarina iz Mostara. Vlasnik firme je Milenko Čović rođak Dragana Čovića. Ne treba da iznenađuje činjenica da je zet Dragana Čovića Davorin Primorac dodijelio posao vrijedan 289 hiljada maraka bez PDV-a Čovićevom rođaku. Firma Katarina i ranije je dobijala unosne poslove od javnih institucija na čijem čelu su kadrovi HDZ-a.

alt

Javnost se već ranije uvjerila da direktor Primorac i nije sklon štednji. Sjetimo se samo da je prošle godine za proslavu “preuzimanja kontrole nad bh nebom” potrošeno više od 300 hiljada maraka. Osim toga samo za eksternu reprezentaciju prošle godine plaćani su računi od 14 KM do skoro tri hiljade maraka u restoranima u BiH. Uprava BHANSA-e samo u mostarskom restoran baru Taboo Wine & dine potrošila je skoro tri hiljade maraka prošle godine. Za usluge Hercegovina vina u prošlog godini potrošeno je također skoro tri hiljade maraka. U mostarskom restoranu Megi iz BHANSA-e potrošili su više od hiljadu maraka. U banjalučkom restoranu Kazamat za jedan dan potrošeno je 827 KM, u restoranu i ribnjaku “Toplik” 578 KM, u sarajevskoj Vinoteci 899 KM, u hotelu Urban u Bužimu 2787 KM.

“Rezovi su neizbježni, izvjesno je da će kreditni aranžmani biti nužni a u slučaju potrebe bit će zatražena pomoć od državnih institucija”, reći će direktor Primorac dan prije sastanka sa državnim ministrom za promet i komunikacije Vojinom Mitrovićem.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...