NE PIŠE MU SE DOBRO: Podignuta optužnica protiv uposlenika Granične policije BiH...

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Raje Kikića, rođenog 1963. godine u Breziku, Brčko, uposlenog kao policijski službenik Granične policije BiH.

  • Hronika

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Optuženi Rajo Kikić (1963.) tereti se da je, zbog imovinske koristi, omogućio nezakonit ulazak građana na teritoriju BiH bez poštivanja normi koje su bile na snazi zbog sprečavanja širenja pandemije Covida-19, čime je izazvao ozbiljnu opasnost i ugrožavanje zdravlja stanovništva.

Optuženi se tereti da je 16. marta 2020. godine, radeći na Graničnom prijelazu u Brčkom, za vrijeme proglašenih posebnih mjera zdravstvene i sanitarne zaštite sa ciljem sprečavanja širenja pandemije Covida-19, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, bez provedenog sanitarnog nadzora i određivanja mjera izolacije, propustio tri osobe na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Navedene osobe sa područja Brčkog dolazile su iz Republike Austrije, nisu imale potrebne putne isprave te im je, u skladu sa zakonom i propisanim mjerama, trebao biti odbijen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Aktivnostima nadležnih organa radi sprečavanja širenja pandemije navedene osobe su pronađene i smještene u obaveznu izolaciju u propisanom periodu.

Optuženi se tereti da je zahtijevao i primio dar za sebe, da je u okviru svoje funkcije izvršio ono što ne bi smio izvršiti i da nije izvršio ono što bi morao izvršiti, čime je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stav 1. KZBiH, saopćeno je jutros iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...