PREDSJEDNIK SE IGRA VATROM: "Rolling Stonesi" najavili tužbu protiv Donalda Trumpa…

Predsjednik Donald Trump igra se vatrom. Članovi "Rolling Stonesa" zaprijetili su mu tužbom, jer koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima, piše časopis "The Rolling Stone".

  • Kultura

  • 28. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Posljednji put je koristio njihov hit 'You Can't Always Get What You Want' na skupu održanom proteklog vikenda u Tulsi.

Britanski rokeri žale se da Trump neprestalno koristi njihovu muziku na svojim skupovima još od predsjedničke kampanje 2016., ali njihova upozorenja ga dosad nisu spriječila da s tim prekine.

Štaviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegovog izbornog štaba puštali su njihov hit "Heart of Stone".

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu uspjeli postići ono što žele, odlučili su pojačati pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmena Micka Jaggera i gitaristu Keitha Richarda, sarađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milion izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trumpa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima. 

„Ovo bi mogao biti posljednji put da Trump u kampanji koristi bilo koju pjesmu koju je napisao dvojac Jagger/Richards", rekli su članovi benda u subotnjoj izjavi za "The Rolling Stone". „Ako se Donald Trump ne bude pridržavao pravila, suočit će se s tužbom.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...