KRAH ČUVENE AVIOKOMPANIJE: Otpuštaju 350, a na čekanje šalju čak 300 pilota…

Kako se navodi, 300 pilota sa liste za čekanje bit će ponovo zaposleno kada njihove usluge budu potrebne, a analitičari ocjenjuju da će se to desiti tek za godinu i po do dvije

  • Ekonomija

  • 29. Jun. 2020  

  • 0

Britanska aviokompanija British Airways otpustit će 350 pilota i dodatnih 300 poslati na čekanje, saopštila je ta kompanija, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, 300 pilota sa liste za čekanje bit će ponovo zaposleno kada njihove usluge budu potrebne, a analitičari ocjenjuju da će se to desiti tek za godinu i po do dvije.

Preostalo osoblje British Airwaysa suočava se sa smanjenjem plata od 15 posto, ali će im polovina smanjenog dijela zarade biti vraćena kada se na posao vrate kolege koje su na čekanju.

Kritike zbog otkaza

Većina pilota koji su poslati na čekanje letjeli su u Boeingu 747.

Britanska aviokompanija je na udaru kritika sindikata i parlamentarnih zastupnika zbog planova da ukine 12.000 radnih mjesta, odnosno, broj uposlenih umanji za 30 posto.

Britanski komitet za saobraćaj opružuje British Airways, jer, kako tvrde, "koriste krizu kao izgovor za otkaze radnicima".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...