DŽAFEROVIĆ ZAHTIJEVA: "Očekujem da medicinski timovi iz BiH pruže pomoć Sandžaku"

"Od trenutka pogoršanja situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa na području Sandžaka, u stalnom sam kontaktu sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i drugim bošnjačkim zvaničnicima u Sandžaku", navodi u saopćenju za javnost član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

  • Politika

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 3

On ističe da dijeli zabrinutost zbog novonastale situacije i izražava solidarnost s narodom Sandžaka.

- Pozivam institucije Bosne i Hercegovine na svim nivoima da se uključe u obezbjeđivanje medicinske i zaštitne opreme. Zvaničnici iz Sandžaka su me informirali da im je najneophodnija stručna ljekarska pomoć. Stoga očekujem da se u Bosni i Hercegovini formiraju medicinski timovi sastavljeni od ljekara i drugog medicinskog osoblja, koji bi, u saradnji institucija BiH i Srbije, otputovali u Sandžak s ciljem pružanja pomoći - poručuje Džaferović.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...