VEČERNJI IZVJEŠTAJ IZ KCUS-a: Raste broj novozaraženih u Sarajevu, od jutros broj je povećan za čak...(VIDEO)

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.341 osoba.

  • Vijesti

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 1

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je još 276 uzoraka na prisustvo novog soja koronavirusa. Od 276 testiranih uzoraka 36 je pozitivno.

-U Sarajevu je 31 novozaražene osoba, u Zenici, Olovu, Goraždu, Žepču, Visokom po jedna osoba, kazala je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović za Faktor.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.341 osoba.

U periodu od 15. do 29. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 461 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.

Da je situacija sve ozbiljnija pokazuje i video na kojem se vide dvije mlađe osobe koje ambulantna kola dovoze u Izolatorij KCUS-a na Podhrastovima.

 
 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...