ZADUŽIO I UNUKE: Kako je poslanik DNS-a Darko Banjac, nepuna dva mjeseca nakon imenovanja na funkciju, zadužio zdravstvenu ustanovu za milionski iznos...

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Banje Mlječanica Darko Banjac, nepuna dva mjeseca nakon imenovanja na tu funkciju, pokrenuo je proceduru kojom ovu zdravstvenu ustanovu planira zadužiti za 2,5 miliona maraka.

  • Mini market

  • 30. Jun. 2020  30. Jun. 2020

  • 0

U planu je da kredit, kako navodi, iskoristi u investicije. Banja bi ga vraćala u narednih deset i po godina po kamatnoj stopi od maksimalno 3,6 odsto.

Predviđeno je da će ova zdravstvena ustanova po osnovu troškova obrade kredita i kamata morati da vrati još 510.000 maraka.

Kredit će biti osiguran bjanko mjenicom i hipotekom na imovinu, kojom raspolaže Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“.

Podsjećamo, Banjac je nedavno za CAPITAL najavio višemilionske investicije, koje obuhvataju rekonstrukciju postojećih objekata i gradnju novih, poput hotela, bazena, kongresne sale, teniskih terena, vještačkih jezera.

On je početkom maja na direktorskoj poziciji zamijenio Dragana Brdara, koji je ušao u biznis s načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i direktorom Doma zdravlja u toj opštini Vladom Karagićem u vezi s prodajom i gradnjom stanova.

Banja “Mlječanica” ostvarila je u prošloj godini dobit od nepunih 480.000 maraka, uz 2,5 miliona KM ostvarenih prihoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...