DIREKTNO IZ WOLFSBURGA: Volkswagen osvježio svoj najprodavaniji model, pogledajte ga na djelu... (FOTO; VIDEO)

Novi su i odbojnici, dok će straga promjene biti teže uočljive.

  • Auto

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 0

Nova epoha u Volkswagenu kreće s Golfom, a to se dogodilo ove godine dolaskom osme generacije Golfa. Satovi su se pomakli i poravnali s Golfom, a prvi na redu je bio Arteon, koji se usaglasio s dizajnerskim smjernicama Golfa.

alt

Sada je na red stigao Tiguan, druga generacija koju gledamo od 2016. godine. Prošle godine bio je najprodavaniji model te marke. Sada je usaglašen s novim dizajnerskim stremljenjima, posebno sprijeda gdje je prepisan Golfov recept. Novi su i odbojnici, dok će straga promjene biti teže uočljivije. Bar dok se ne upale svjetla, koja, pogađate, opet imaju novu grafiku. Pomodno rješenje je uvedeno i u pogledu imena modela koje je stiglo na središnju poziciju, a nova je i 4Motion oznaka. 

U kabini odmah u oči upada potpuno novi upravljač s osvijetljenim funkcijskim tipkama. Kontrole osjetljive na dodir dominiraju, a njihov broj raste s izabranim razinama opreme. Novi je i infotainment s novim mogućnostima povezivanja i upravljanja, dok digitalni kokpit ide do 10,25 inča. Ponudu zaokružuje ambijentalna rasvjeta i Fender premium audio sustav snage 480 W.

Ponuda kreče 2.0 TSI benzincem kojeg će dobiti i Amerikanci kod kojih daje 187 KS i 300 Nm. U Evropi je prisutan novi plug-in hibrid s 245 KS poznat iz Golfa GTE, ali i R izvedbu kod koje prije spomenuti benzinac daje čak 320 KS. Početak ponude će biti na 130 KS kod benzinaca i nešto niže kod dizelaša.

Prodaja kreće uskoro.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...