TEŽAK PORAZ DODIKA I VIŠKOVIĆA: U 15 dana građani Republike Srpske preuzeli samo 841 turistički vaučer, što je manje od…

U 15 dana, koliko je otvoren poziv građanima Republike Srpske da se prijave, podijeljen je 841 vaučer…

  • Mini market

  • 01. Jul. 2020  01. Jul. 2020

  • 1

...ili tek 1,7 posto od ukupno emitovanih 50.000 vaučera.

Na adresu Ministarstva trgovine i turizma RS-a do sada je stiglo 940 prijava, dok je ukupno izdat 841 turistički vaučer u vrijednosti od 84.100 KM, što je nepuna dva procenta od pet miliona maraka, koliko je iz budžeta RS-a odvojeno za ovu pomoć domaćem turističkom sektoru.

Za učešće u subvencionisanom korištenju smještaja putem turističkih vaučera, kažu u Ministarstvu turizma, odlučuje se sve veći broj ugostitelja i turističkih agencija u Republici Srpskoj, zbog čega očekuju da će biti i više zainteresovanih građana.

„Svakodnevno zaprimamo nove zahtjeve kako ugostitelja, tako i turističkih agencija koje žele da se upišu u Evidenciju subjekata kod kojih se može iskoristiti turistički vaučer. S obzirom na to da je poziv za podnošenje prijave za upis u Evidenciju ovog organa otvoren do 1. novembra 2020. godine, a imajući u vidu veliku zainteresovanost građana za ovaj vid smještaja putem turističkih vaučera, očekujemo dalje povećanje broja ugostitelja i turističkih agencija koji imaju namjeru da učestvuju u šemi dodjele vaučera“, naveli su u odgovoru iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Do sada se u Evidenciju ugostitelja kod kojih se može iskoristiti vaučer prijavio 41 ugostitelj, koji su stavili na raspolaganje ukupno 53 objekta, a tu spadaju hoteli, moteli, hosteli, pansioni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...