ZBOG UZGOJA MARIHUANE: Banjalučkim dilerima 15 i po godina zatvora

Uhapšene u akciji "Unikat" Sanela Š. (32), Danijela T. (36) i Deana Đ. banjalučki Okružni sud osudio je na 15 i po godina robije zbog uzgoja i šverca narkoticima.

  • Hronika

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 1

Sanelu Š. izrečena je kazna od šest i po godina robije, dok su Danijel T. i Dean Đ. dobili pet i po, odnosno tri i po godine zatvora.

Podsjetimo da je u akciji u kojoj su pali prije tačno godinu dana, otkriven najveći laboratorij za proizvodnju marihuane u RS-u.

Prema presudi, trojac je od 11. februara do 15. jula 2019. godine uzgajao narkotike, koje je krio u hali u Trnu kod Laktaša.

Tu su bili napravili specijalni laboratorij za proizvodnju droge, u kojoj su imali poprilično veliko skladište narkotika.

Oni su tu uzgojili 756 stabljika indijske konoplje, koje su bile veličine između 120 i 210 centimetara.

Osim toga, u laboratoriju je pronađeno još 756 saksija za uzgoj droge te oko 1,8 kilograma marihuane u vrećicama. 

U optužnici se navodi da su Danijel. T. i Sanel Š. dodatno uzgajali narkotike od početka 2018. do početka aprila 2019. godine.

To su krili u kući u ulici Janka Veselinovića, gdje je, također, pronađeno oko 62 grama marihuane.

Dvojac  je osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je u hali nađena i puška, te oko 855 grama eksploziva.

S druge strane, Deanu Đ. na teret je palo i to da je tokom 2019. godine uzgajao drogu u potkrovlju kuće u Banjoj Luci.

U ovom slučaju bio je optužen i Nenad D. (30), koji je ranije s tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Podsjećamo da je policija tada zatekla grupu u hali u Trnu kako priprema drogu.

Oduzeto je i oko 70.000 maraka u raznim valutama te oružje i lažna dokumenta.

(NN/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...