OTKRIĆE HRVATSKE POLICIJE: U stanu 86-godišnjaka pronašli PET TONA ILEGALNOG DUHANA

Nevjerovatno otkriće imali su policijski i carinski službenici u porodičnoj kući 86-godišnjeg penzionera.

  • Hronika

  • 03. Jul. 2020  03. Jul. 2020

  • 0

Premetačinom u četvrtak prije podne na osvnovu sudskog naloga u kući u okolici Čazme pronašli su čak 5,5 tona usitnjenog duhana bez markica. Duhan je bio pakiran u kutije za transport banana.

Zanimljivo je kako će nestašnog djeda prijaviti samo za prekršaj iz Zakona o trošarinama, ali ne i za kazneno djelo. Nisu mu, dakle, na vrat natovarili nezakonitu trgovinu duhanom pa ispada je sve to za vlastite potrebe, javlja portal Danica.

No, moguće je da je u pitanju nešto drugo, odnosno da duhan nije njegov. Ipak, zasad je riječ samo u špekulacijama.

U četvrtak prijepodne na osvnovu sudskog naloga policijski i carinski službenici su obavili pretragu porodične kuće i drugih prostorija vlasništvo 86-godišnjaka u jednom mjestu u okolici Čazme.

Pretragom je pronađeno i od 86-godišnjaka oduzeto preko 5,5 tona usitnjenog duhana koji nije propisno obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija, digitalna vaga i ručni viličar.

Duhan koji je bio pakiran u 20 velikih kutija (paketa) i 352 manjih kutija su preuzeli službenici Ministarstva financija iz Varaždina koji će protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o trošarinama”, saopćili su u petak iz bjelovarske policije, javlja portal Danica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...