DOBRA VIJEST IZ DISTRIKTA: Počinje projekt revitalizacije Luke Brčko, vrijedan 10 miliona eura

Primopredaja projektne dokumentacije u vezi sa projektom Luka Brčko, vrijedan 10 miliona eura, izvršena je u petak u Brčkom s kompanijom PPG iz Sarajeva, koja je, zajedno s firmom "Technital" dobila posao konsultantskih usluga na vođenju ovog projekta, koji je među najvažnijim strateškim projektima u Distriktu, ističu iz Vlade Brčko distrikta BiH.

  • Ekonomija

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Pero Gudeljević kazao je kako se raduje što će se firme konačno uvesti u posao kako bi se počelo s radom.

- S obzirom na situaciju koja se usložnjava u vezi s virusom korona, danas nismo mogli organizovati zajednički sastanak s članovima Jedinice za implementaciju Brčko distrikta BiH. Podsjećam, vrijednost projekta je 10 miliona eura, od čega će tri miliona eura biti dotacija za nabavu dizalice za potrebe Luke Brčko. Za konsultantske usluge izdvojeno je hiljada evra, od čega je 250 hiljada evra dotacija za tehničku pomoć, a ostalih 250 hiljada eura finansira se iz kredita - podsjetio je Gudeljević.

Direktorica kompanije PPG Sarajevo Emina Ramčić kazala je kako je službeni početak projekta 10. jula, ali da je odlučeno da se dokumentacija ranije preuzme kako bi se što prije počelo s realizacijom projekta. Ona je napomenula da je projekt podijeljen u tri faze.

- Prva faza je pronalazak optimalnog rješenja trase željezničke pruge koja spaja željezničku glavnu stanicu s Lukom Brčko. Druga faza je nabavka dizalice, rekonstrukcija pojedinih dijelova Luke Brčko, a nakon toga idemo u gradnju željezničke pruge. Naša dinamika bila je predviđena za prvu, nultu fazu dva mjeseca, međutim mi ćemo nultu fazu projekta početi u isto vrijeme kao i prvu fazu, isključivo na zahtjev Vlade Distrikta i Luke Brčko - kazala je Ramčić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...