LOŠE VIJESTI I IZ RS-a: Od koronavirusa...

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 297 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 39 osoba.

  • Hronika

  • 05. Jul. 2020  05. Jul. 2020

  • 0

Radi se o 21 muškoj i 18 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 24 srednje i 10 osoba starije životne dobi, prenosi Hayat.ba.

Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banja Luke, po pet iz Bijeljine i Teslića, tri iz Кozarske Dubice, po dvije iz Ljubinja, Doboja i Prijedora i po jedna iz Laktaša, Sokoca, Rogatice, Istočnog Novog Sarajeva, Istočnog Drvara, Vlasenice Foče, Nevesinja i Кostajnice. U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika i muškarcu i ženi starije životne dobi iz Banja Luke i Кozarske Dubice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.593 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 129 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...