PANIKA U SNSD-u: "Srebrenica spada u kategoriju najvišeg nacionalnog i državnog interesa RS-a i svako onaj ko..."

Јedinstvo i konsenzus svih stranaka iz Republike Srpske oko toga da daju jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica spada u kategoriju najvišeg nacionalnog i državnog interesa RS-a i svako onaj ko radi protiv tog jedinstva radi direktno protiv RS-a, a u korist nekog drugog, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

  • Politika

  • 06. Jul. 2020  

  • 5

To je reakcija na odluku SDS-a da ne podrži zajedničkog srpskog kandidata za načelnika Srebrenice nego da najjača opoziciona stranka u RS-u na lokalne izbore u ovom gradu izađe samostalno.

Kovačević je podsjetio da su prije dva dana na sastanku kod predsjednice RS-a svi predstavnici političkih stranaka iz manjeg bh. entiteta, uključujući i zamjenika predsjednika SDS-a Rada Savića, usaglasili da će zajednički podržati jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica.

"Istinski vjerujemo da riječ SDS-a ne vrijedi samo dva dana i istinski vjerujemo da SDS nije toliko zastranio da će pomoći nekim drugim strankama iz nekog drugog naroda da dobiju Srebrenicu nauštrb srpskog naroda i nauštrb RS-a", naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović saopštio je ranije danas da je SDS predložio Milisava Marjanovića za kandidata za načelnika Srebrenice.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...