FUP PRETRESAO ZATVORSKE ĆELIJE: U KPZ Sarajevo pronađena droga

Prilikom pretresa zatvorske ćelije pronađeno je 25 grama NN materije...

  • Hronika

  • 07. Jul. 2020  

  • 0

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas u Kazneno popravnom zavodu u Sarajevu pronašli drogu.

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas u zajedničkim kooridiniranim aktivnostima sa Kazneno popravnim zavodom u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, podzimali mjere mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. st. 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Sarajevu izvršen je pretres zatvorske ćelije navedenog Zavoda, u koju je smješten osuđenik iz Sarajeva, inicijala S.Z. (1994.), radi izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnog djela „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa zatvorske ćelije pronađeno je 25 grama NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, a čija će se količina i vrsta utvrditi naknadnim vještačenjem.

Današnje aktivnosti su samo nastavak dugogodišnje uspješne saradnje Federalne uprave policije i Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...