AKO STE MALO "ZALOMILI" SINOĆ: Napravite paradajz-čorbu po ovom receptu i sve će biti uredu...

Ukusna čorbica s komadićima paradajza i mirišljavim bosiljkom.

  • Gastro

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

2 kg zrelog paradajza

2 glavice crnog luka

4 čehna bijelog luka

1l pilećeg temeljca

50 ml maslinovog ulja

50 g parmezana

peršun

bosiljak

so

biber

PRIPREMA:

1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i na njemu propržiti sitno sjeckani luk.

2. Dodati bijeli luk i još malo pržiti.

3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.

4. Nasuti temeljac i začine pa kuhati na niskoj temperaturi pola sata dok paradajz ne omekša.

5. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.

6. Pospite parmezanom i servirajte.

Prijatno! :)  

(SB/Domacica.com)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...